Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Corruptieschandaal Sint Maarten

Datum : 10/03/2013
Land : Sint Maarten

Corruptieschandaal Sint Maarten

De procureur–generaal op Sint Maarten heeft eergisteren opdracht gegeven om een onderzoek te starten naar de mogelijk corrupte praktijken van het Sint Maartense Statenlid Patrick Illidge (zie foto). Er gaat een video de ronde waarop een transactie te zien is tussen Illidge en de eigenaar van het bordeel. Illidge zou mogelijk betrokken zijn bij een corruptiezaak waarin ook de naam van minister Roland Duncan van Justitie genoemd wordt. In de video is te zien hoe Illidge van de Nederlandse bordeelhouder Jaap van den Heuvel een envelop krijgt. De mannen lijken te praten over vergunningen en openingstijden van het bordeel. De beelden zijn door The Daily Herald naar buiten gebracht en zijn door de aanklager opgevraagd voor nader onderzoek.

Gisteren heeft de politie huiszoekingen verricht in de woning van Illidge, het betreffende bordeel en bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst. In de woning van de politicus is een man aangehouden wegens illegaal bezit van een vuurwapen en kogels. Daarnaast zijn tijdens de huiszoekingen in de drie panden nog een vuurwapen en kogels, geld, immigratiedocumenten, computers, laptops, i–Pad, USB–sticks, telefoons, officiële documenten en papieren en fotocamera´s aangetroffen. De documenten worden de komende dagen onderzocht.

Minister van Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk wacht het onderzoek van het Openbaar Ministerie op Sint Maarten af, maar heeft wel direct contact opgenomen met premier Sarah Wescot-Williams van Sint Maarten. Premier Mark Rutte benadrukte dat de zaak in eerste instantie een verantwoordelijkheid is voor het Openbaar Ministerie in Sint Maarten.

Bron : Versgeperst, Trouw, The Daily Herald
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug