Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Costa Rica krijgt steun van Lula

Datum : 01/09/2011
Land : Costa Rica

Costa Rica krijgt steun van Lula

De Braziliaanse ex-president, Lula da Silva, is deze week in Costa Rica gearriveerd voor een kort bezoek aan president Laura Chinchilla. Het bezoek stond in het teken van onderwerpen zoals handel en investeringen. Lula heeft hierbij gezegd dat hij Braziliaanse bedrijven zal overtuigen van de potentie van Costa Rica. Na het onderhoud met Chinchilla stelde Lula dat er “ruimte en markt is in Brazilië voor een land als Costa Rica”. Om de Braziliaanse bedrijven warm te maken voor Costa Rica moet er volgens Lula meer samengewerkt worden tussen beide landen en moet er meer dynamiek tussen de ministers plaatsvinden.

Lula is in San José op uitnodiging van het Braziliaanse bouwbedrijf OAS Ltda. dat naar verwachting een contract ter waarde van 52,5 miljoen dollar in de wacht zal slepen om een weg richting het noordelijke deel van het land te bouwen. Lula zal verder nog een besloten conferentie over de sociale en economische ontwikkeling van Latijns Amerika bijwonen. Ook staat er een overleg met oud-president Oscar Arias (2006-2010) op het programma. Het is Lula’s eerste reis naar een Centraal-Amerikaans land sinds hij zijn ambt als president heeft neergelegd.

 

Bron : INSIDE COSTA RICA
Bookmark and Share


Terug