Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Costa Rica onderzoekt dood 280 zeeschilpadden

Datum : 23/01/2013
Land : Costa Rica

Costa Rica onderzoekt dood 280 zeeschilpadden

Costa Rica heeft een onderzoek ingesteld naar de dood van 280 zeeschilpadden in de Gulfo Dulce, aan de zuidelijke Pacifische kust. Milieu-activisten hadden deze situatie onder de aandacht gebracht, aldus het Costa Ricaanse ministerie van Milieu. Het onderzoek moet de doodsoorzaak van de schildpadden achterhalen. 

Het nieuws van de dode zeeschilpadden kwam van milieu-organisatie Widecast, die berichten hadden ontvangen van de bewoners van het schiereiland Osa. Naast zeeschilpadden verschenen hier ook andere dode zeedieren op de kust, zoals zeilvissen en marlijnen. ''Het doel van het onderzoek is het verzamelen van informatie, om zo te achterhalen of de dood van deze dieren veroorzaakt is door menselijk handelen,'' aldus het ministerie van Milieu.

Hoewel er nog geen specifieke uitkomsten van het onderzoek zijn, verdenken sommigen de visserij in dit gebied. Vissers zouden lijnen gebruiken van enkele kilometers lang. Ook in buurland Panama sterven veel zeedieren. Autoriteiten zijn hier eveneens een onderzoek gestart. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share


Terug