Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Costa Rica opent grootste zonne-energiepark van Midden-Amerika

Datum : 24/11/2012
Land : Costa Rica

Costa Rica opent grootste zonne-energiepark van Midden-Amerika

In Costa Rica is donderdag het grootste zonne-energiepark van Midden-Amerika geopend. De bouw is mogelijk gemaakt door een donatie van (omgerekend) bijna 7 miljoen euro van Japan.

Het 2,7 hectare grote park is gelegen in de noordwestelijke provincie Guanacaste aan de voet van de vulkaan Miravalles. Voor het opvangen van zonnestraling worden 4.300 panelen gebruikt. Het Parque Solar Miravalles is de eerste grootschalige zonne-energiecentrale in Midden-Amerika. De capaciteit 1,2 GW per uur en komt overeen met het jaarverbruik van ongeveer 600 families, volgens het Costaricaanse instituut van elektriciteit (ICE).

President Laura Chinchilla en de Japanse ambassadeur Yoshiharu Namiki openden het park. Het park is gelegen in een gebied waarin groene energie, zoals geothermische energie, wind- en waterkracht veel worden opgewekt. In Costa Rica is het gebruik van groene energie de laatste jaren in het algemeen toegenomen.

Bron : TicoTimes, El Nuevo Heraldo
Bookmark and Share


Terug