Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Costa Rica waarschuwt voor verlies van gif

Datum : 04/05/2015
Land : Costa Rica

Costa Rica waarschuwt voor verlies van gif

Costa Rica heeft een noodzone ingesteld langs zo’n honderd kilometer van de Pacifische kust, nadat een boot geladen met giftige chemicaliën was gezonken. 

De boot zonk in zware zee buiten de toeristenstad Puntarenas. Het had bijna 200 ton ammoniumnitraat aan boord dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van meststoffen en explosieven. 

De regering heeft de mensen in de regio gevraagd niet te gaan zwemmen ene vissen totdat er testen zijn uitgevoerd. De beelangrijkste Pacifische haven Puerto Caldera is ook door het lek getroffen. 

Een woordvoerder van de Costa Ricaanse Noodcommissie zei dat de regering nog niet wist wat het effect in het noodgebied zou zijn. Reinaldo Carballo zeidat de maatregel preventief was “vanwege de mogelijke invloed dat ammoniumnitraat kan hebben op de menselijke gezondheid.”

Hij zei dat het belangrijk was vast te stellen of de chemicaliën in de zone zijn gebleven of dat het in contact was gekomen met zeewater en of het was opgelost en met het tij de zee was ingestroomd. 

Costa Rica heeft het grootste aantal buitenlandse toeristen binnen Midden-Amerika en is een populaire bestemming voor natuur en ecotoerisme vanwege de maagdelijke stranden, tropische bossen en uitgestrekte natuurparken. 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug