Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Cristina Fernández richt nieuwe partij op in Argentinië

Datum : 21/06/2017
Land : Argentinië

Cristina Fernández richt nieuwe partij op in Argentinië

De voormalige Argentijnse president (64) heeft een nieuwe politieke partij opgericht, de Burger Unie, met het oog op de parlementsverkiezingen op 22 oktober. Een mengte van zeker 50.000 juichte haar bekendmaking toe.

Het heeft geleid tot speculaties dat Fernández mogelijk kandidaat wil staan voor een zetel in de Senaat. Ze heeft tot zaterdag de tijd om daarover te beslissen. Voor het Huis van Afgevaardigden zijn er 127 zetels vacant en voor de Senaat 24.

Fernández regeerde van December 2007 tot December 2015, toen Mauricio Macri de kandidaat versloeg die de steun genoot van Fernández. Sinds haar aftreden heeft ze veel kritiek geuit op president Macri en zijn pro-bedrijfsleven beleid. Vooral op het snijden in de begroting heeft ze kritiek.

De ex-president heeft ook te maken met beschuldigingen van corruptie.Er lopen onderzoeken naar drie corruptiezaken. Ook staat haar een proces te wachten over vermeend financieel wanbeleid tijdens haar regeerperiode. Volgens Fernández zijn alle beschuldigingen politiek gemotiveerd.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug