Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Cruiseschipbedrijf betuigt spijt voor negeren schipbreukelingen

Datum : 20/04/2012
Land : Panama

Cruiseschipbedrijf betuigt spijt voor negeren  schipbreukelingen

Het Amerikaanse cruiseschipbedrijf Princess Cruises heeft spijt dat een van haar schepen voorbij is gevaren aan  drie schipbreukelingen in een vissersboot in de Pacifische Oceaan.

Twee van de drie Panamese schipbreukelingen aan boord zijn van de dorst omgekomen nadat er op hun noodroep niet werd gereageerd. Princess Cruises meldt dat ondanks dat passagiers de schipbreukelingen hebben waargenomen en de staf hebben gewaarschuwd, dit bericht nooit aangekomen is bij de kapitein.

De enige overlevende, Adrian Vasquez van 18 jaar, is na 28 dagen op zee gered. In februari vetrokken Vasquez en zijn vrienden in de drie meter lange vissersboot van de haven Rio Hato, ze waren op hun weg terug toen de motor uitviel. Na 16 dagen zagen ze een cruiseschip langs varen en ze probeerden de boot te waarschuwen door een rood T-shirt als vlag te gebruiken. Drie vogelspotters aan boord van het schip zagen het noodsignaal en gaven het door aan een bemanningslid.

In een verklaring  van Princess Cruises wordt gezegd dat uit onderzoek naar voren is gekomen dat er een “ storing in de communicatie” heeft plaatsgevonden. De kapitein, Edward Perrin , heeft de melding nooit ontvangen. Hij zegt dat hij er kapot van is dat hij ervan wordt beschuldigd de schipbreukelingen genegeerd te hebben.

Princess Cruises is in het verleden bij meer dan 30 reddingsacties betrokken geweest en zegt dat het nader onderzoek doet.

 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug