Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

CTO pleit voor legalisatie marihuanagebruik

Datum : 13/09/2014

CTO pleit voor legalisatie marihuanagebruik

De Caribische Toerisme Organisatie (CTO) wil de lidlanden voorstellen recreatief marihuanagebruik te legaliseren om meer toeristen naar het Caribisch Gebied te trekken. Onder andere topman van Jamaica's eerste medische marihuanabedrijf Richard Kildare, topman van Patienten zonder grenzen James Woodman en Rory Johnston, een promovendus van een Canadese Medische Faculteit, zullen inleidingen geven tijdens de conferentie die van 17 tot 19 september op de Amerikaanse Maagdeneilanden gehouden wordt.

De CTO zegt dat het debat rond marihuanatoerisme in de afgelopen maanden een scherpere focus heeft gekregen, na legalisatie voor recreatief gebruik in twee Amerikaanse staten. Zo is in de staat Colorado het aantal toeristen fors gestegen. De belastinginkomsten uit het gebruik van marihuana bedragen daar in de eerste helft van dit jaar US$ 19 miljoen.

CTO-secretaris-generaal Hugh Riley vindt het belangrijk dat het Caribisch Gebied dit onderwerp bespreekt. "We kunnen doen alsof het niet bestaat of we kunnen de feiten onder ogen zien, er over debatteren en kijken wat de volgende stap moet zijn”. De secretaris-generaal benadrukt echter ook dat het belangrijk is de medische bewijzen in de discussie mee te nemen, omdat eventuele beslissingen in het belang van de bevolking van het Caribisch Gebied moeten zijn.

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug