Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Cuba bevestigt gevangenisstraf Amerikaan Alan Gross

Datum : 07/08/2011
Land : Cuba

Cuba bevestigt gevangenisstraf Amerikaan Alan Gross

Het hooggerechtshof van Cuba is akkoord gegaan met een gevangenisstraf van vijftien jaar voor Alan Gross wegens misdaden tegen de staat Cuba. Gross, 62 jaar oud, was in maart veroordeeld wegens het distribueren van illegale communicatieapparatuur in Havana. Hijzelf beweert dat hij enkel probeerde de kleine Joodse gemeenschap op Cuba te helpen.

Volgens het hooggerechtshof is Gross echter onderdeel van een overheidsprogramma van de Verenigde Staten dat als doel heeft het destabiliseren van Cuba. Gross heeft toegegeven satellietapparatuur te hebben geïmporteerd, maar zegt dat het nooit zijn bedoeling was de Cubaanse overheid te beschadigen.

Gross werd gearresteerd in december 2009 toen hij werkte voor het US Agency for International Development (USAID) in het kader van een geheim programma dat democratie in Cuba moest bevorderen. De uitspraak van het hooggerechtshof zal de verhoudingen tussen Cuba en de VS vermoedelijk weer doen verslechteren, nadat die onder president Obama onlangs iets waren verbeterd.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug