Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Cuba en Caricom verstevigen handelsbanden

Datum : 11/11/2017
Land : Cuba

Cuba en Caricom verstevigen handelsbanden

Met de ondertekening van een overeenkomst eergisteren in Georgetown, Guyana, geven Caricom en Cuba meer inhoud aan de bestaande onderlinge economische betrekkingen. Partijen tekenden bij aanvang van de 45e ministeriële Coted-vergadering de Second Additional Protocol to the Trade and Economic Cooperation Agreement.

Met dit protocol krijgen Caricom-landen ruimere preferentiële toegang tot de Cubaanse markt en omgekeerd. Voor Caricom tekende secretaris-generaal Irwin LaRocque en voor Cuba, de Cubaanse ambassadeur in Guyana tevens permanent vertegenwoordiger bij Caricom, Julio César González Marchante. Bij deze ceremonie waren ook de Caricom-handelsministers aanwezig.

De 45e reguliere vergadering van de Raad voor Handel en Economische Ontwikkeling (Coted) werd donderdag en vrijdag gehouden. In een gezamenlijke verklaring wordt gesteld dat de overeenkomst de basis legt voor het onwikkelen van strategieën om de historische economische betrekkingen tussen de twee partijen te consolideren en uit te bouwen.

Zo zullen meer dan 300 producten van Caricom-landen en ongeveer een dozijn van Cuba in aanmerking komen voor lagere invoerrechten. Deze "belangrijke stap" draagt bij aan regionale integratie aan de vooravond van de 'Zesde Caricom-Cuba Summit' die op 8 december op Antigua en Barbuda wordt gehouden. Dan wordt ook het 45-jarig bestaan van de betrekkingen tussen Cuba en het regionaal blok herdacht.

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug