Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Cuba genoodzaakt tot verbranden oude autobanden om fabrieken te laten draaien

Datum : 20/02/2020
Land : Cuba

Cuba genoodzaakt tot verbranden oude autobanden om fabrieken te laten draaien

De Cubaanse overheid heeft een cementfabriek de opdracht gegeven om oude autobanden te verbranden om hun werkzaamheden te kunnen voortzetten en olie te besparen. Het land heeft te maken met flinke tekorten als gevolg van nieuwe Amerikaanse sancties.

President Miguel Díaz-Canel heeft toegezegd dat het cementbedrijf, gevestigd in Cienfuegos, een aanvullende lading oude banden krijgt.

Cuba heeft te kampen met olietekorten sinds september vorig jaar, toen president Donald Trump sancties heeft ingesteld tegen schepen die olie van Venezuela naar het eiland vervoeren.

Washington stelde de sancties in om Havana onder druk te zetten om hun steun voor de Venezolaanse president Nicolás Maduro in te trekken. De Verenigde Staten heeft Juan Guaidó erkend als president van Venezuela.

De Amerikaanse sancties hebben Cuba ertoe gedwongen maatregelen te treffen, zoals bus- en treindiensten in te perken. Ook is de werkdag voor werknemers in de publieke sector verkort. Ossen worden ingezet om machines te trekken paarden worden gebruikt voor het trekken van wagons.

Volgens verklaringen van overheidsmedewerkers verbrandt de fabriek dagelijks ongeveer 130 tot 150 banden, en is het van plan dit op te schroeven naar 400 per dag. Het moet het olieverbruik met 5 procent verminderen.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug