Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Cuba laat opnieuw zes dissidenten vrij

Datum : 15/08/2010

Cuba laat opnieuw zes dissidenten vrij

CUBA - Cuba laat opnieuw zes politieke gevangenen vrij. De dissidenten worden op de luchthaven van Havana herenigd met familie en aansluitend op een vliegtuig naar Spanje gezet. Vorige maand bereikte de katholieke kerk in Cuba overeenstemming met de regering na maandenlange gesprekken over de vrijlating van 52 mensen. Direct na het bereiken van het akkoord kwamen al twintig dissidenten vrij. De zes die nu vrijgelaten zullen worden zijn Marcelo Manuel Cano Rodríguez, Regis Iglesias Ramírez, Juan Carlos Herrera Acosta, Efrén Fernández Fernández, Fabio Prieto Llorente en Juan Adolfo Fernández Saínz (foto).
De vrijgelaten dissidenten maken deel uit van een groep van 75 mensen die in 2003 werd opgepakt na kritiek op het Cubaanse bewind. Volgens Cuba zijn ze veroordeeld vanwege samenwerking met de Verenigde Staten. Enkele politieke gevangenen hebben geweigerd vrijgelaten te worden, omdat zij in hun geboorteland willen blijven. Het is niet helder of zij uiteindelijk toch worden vrijgelaten, verbannen of toestemming krijgen in het land te blijven.
(Cubaweblog)
 

Bookmark and Share


Terug