Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Cuba van plan om homohuwelijk toe te staan

Datum : 21/07/2018
Land : Cuba

Cuba van plan om homohuwelijk toe te staan

Cuba staat op het punt het homohuwelijk toe te staan. Volgens een regeringsfunctionaris staat in het concept voor de nieuwe grondwet van het land een artikel dat dit mogelijk maakt.

In het land werden in het verleden homo's en lesbiennes naar werkkampen gestuurd. In de beginjaren van het bewind van Fidel Castro was sprake van een officieel anti-homo beleid. Castro bood daar later zijn excuses voor aan.

De laatste tien jaar zette Cuba al grote stappen door bijvoorbeeld veranderingen van sekse goed te keuren en discriminatie op de werkvloer aan te pakken. Verwacht wordt dat het parlement de grondwet nog dit weekeinde goedkeurt. De regeringsfunctionaris zegt dat de mogelijkheid om te trouwen met iemand van hetzelfde geslacht de principes van gelijkheid en gerechtigheid versterkt.

Het besluit volgt een trend in Latijns Amerika. Eerder werd het homohuwelijk toegestaan in Argentinië, Brazilië, Colombia, Uruguay en sommige gedeeltes van Mexico. Dit gebeurde in sommige gevallen ondanks protest van de katholieke kerk.

Bron : ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug