Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Cuba verbreedt handel tussen toeristensector en boeren

Datum : 24/09/2013
Land : Cuba

Cuba verbreedt handel tussen toeristensector en boeren

Volgende maand treden op Cuba een aantal resoluties in werking. Een daarvan is dat de directe koop en verkoop van producten en diensten wordt toegestaan tussen aan de ene kant hotels en restaurants en aan de andere kant staatsbedrijven, coöperaties en boeren.

De Cubaanse regering breidt de lijst van agriculturele producten uit, waardoor directe handel is toegestaan tussen de toeristensector, etablissementen en boeren. Het doel van de nieuwe regeling is het socialistische en economische model van het eiland te verbeteren en te ontwikkelen. 

Onder de agriculturele producten die onder de nieuwe regeling vallen zijn onder andere bloemen, sierplanten, rijst en kippeneieren. Volgens data van het ministerie van Agricultuur hebben 187 coöperaties tussen januari en augustus van dit jaar gebruikt gemaakt van de nieuwe resolutie. De maandelijkse verkoop varieerde tussen de 600 en 800 ton producten. De twee Cubaanse provincies die zich hierdoor hebben weten te versterken, zijn Havana en Matanzas.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug