Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Cuba veroordeeld tot schadevergoeding van ruim 2 miljard dollar

Datum : 01/09/2011
Land : Cuba

Een rechter uit de Noord-Amerikaanse staat Florida bepaalde vorige week dat de Cubaanse regering 2,8 miljard Amerikaanse dollar schadevergoeding moet betalen aan een naar de VS gevluchte Cubaan. Dit is de grootste schadeclaim die ooit aan gevluchte Cubanen in de VS is toegekend. Ofschoon het innen van het geld lastig is, zal de uitspraak leiden tot een toename van schadeclaims tegen Havana, zo denken juridische experts.

De advocaat van de eiser ziet een drietal mogelijkheden om aan een deel van het bedrag te komen. “Eerst wil ik proberen beslag te leggen op de bevroren tegoeden van Cuba in de Verenigde Staten. Vervolgens wil ik de Cubaanse inkomsten uit de buitenlandse handel confisqueren. De derde optie is wachten op een postcommunistische regering.”

De eiser, de 75-jarige Gustavo Villoldo, had de Cubaanse regering onder andere aangeklaagd voor het ruïneren van zijn familiebedrijf, bedreiging, marteling en het nationaliseren van particulier eigendom.

Bron : El Nuevo Herald
Bookmark and Share


Terug