Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Cuba zwijgt over toestand Hugo Chávez

Datum : 27/06/2011
Land : Cuba

Cuba zwijgt over toestand Hugo Chávez

De regering van Cuba blijft zwijgen over de gezondheidstoestand van de Venezolaanse president Hugo Chávez. De officiële versie luidt dat bij Chávez op 10 juni tijdens een spoedoperatie in Havana een abces uit het bekken is verwijderd. Sindsdien zijn nergens mededelingen over gedaan; niet over de oorzaak, de ingreep, het verloop, eventueel herstel of complicaties. De schaarse gegevens die de Cubaanse media loslaten over de Venezolaanse leider en zijn toestand zijn rechtstreeks gekopieerd uit de Venezolaanse media of de twitteraccount van Chávez.

In Venezuela doen ondertussen verschillende versies de ronde over de toestand van de president. In een gesprek met de staatstelevisie noemde het hoofd van de diplomatieke dienst, Nicolás Maduro, de gezondheidsituatie van Chávez “kritiek”. De vice-president van Venezuela, Elías Jaua, liet echter weten dat “berichtgeving over een eventuele achteruitgang van de gezondheid van de president, pure verzinsels zijn van politiek rechts.” Hiermee doelde hij op de berichten die opdoken afgelopen weekeinde in enkele Noord-Amerikaanse kranten waarin werd gesuggereerd dat Chávez aan prostaatkanker zou lijden.

Bron : El Mundo/BBC/Miami Herald
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug