Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Cubaans bedrijf controleert identiteitsgegevens Venezolanen

Datum : 25/07/2011
Land : Cuba

Cubaans bedrijf controleert identiteitsgegevens Venezolanen

Volgens de Venezolaanse krant El Naciónal beschikt de Cubaanse onderneming Albet over miljoenen datagegevens van Venezolaanse burgers. Albet heeft in een geheim contract ter waarde van 170 miljoen dollar met de Venezolaanse regering de opdracht gekregen elektronische identiteitskaarten voor de Venezolanen te maken. Bij contract is de medewerking van Venezolanen aan het project uitgesloten. De Cubanen hebben een deel van de opdracht uitbesteed aan het Mexicaanse filiaal van het bedrijf Gemalto. De hoofdvestiging van Gemalto staat aan de Zuidas in Amsterdam.
 
In 2008 nodigde het Cubaanse bedrijf Albet andere ondernemingen uit voor een bijeenkomst in Havana om een mogelijke uitbesteding ‘voor de productie van 6 miljoen elektronische identiteitskaarten’ te bespreken. Bundesdrückerei (Duitsland) en Sagem (Frankrijk) bevestigden hun deelname aan de uitbesteding. Gemalto (www.gemalto.com), met een filiaal in Mexico en de hoofdzetel aan de Zuidas in Amsterdam, bleek de favoriet. Het bedrijf beheerst 30 procent van de wereldmarkt op het gebied van de identificatie en het ontwikkelde het elektronsiche paspoort voor de VS. Het contract werd in augustus 2008 in Havana gesloten.

Lees meer op:  www.cuba.web-log.nl 

Bron : Glasnost in Cuba
Bookmark and Share


Terug