Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Cubaanse artsen arriveren in Qatar om Covid-19 te bestrijden

Datum : 16/04/2020
Land : Cuba

Cubaanse artsen arriveren in Qatar om Covid-19 te bestrijden

Afgelopen woensdag is de Cubaanse Henry Reeve Internationale Delegatie, bestaand uit ongeveer 200 gezondheidsmedewerkers, aangekomen in Qatar om de corona in de golfstaat te bestrijden.

“Cubaanse artsen zijn uitstekend… We hebben positieve ervaringen met het Cubaanse ziekenhuis”, zei Abdullatif Al Khal, medevoorzitter van het Nationaal Comité voor Pandemische Paraatheid.

Hij voegde daaraan toe dat “Qatar Cuba heeft gevraagd om een aantal artsen en verpleegkundigen te sturen om te helpen in de strijd tegen het virus… Cuba is een vriendelijk land dus hebben ze Qatar hun helpende hand geboden.”

De Henry Reeve Internationale Delegatie is gespecialiseerd in noodsituaties en epidemieën. De delegatie bestaat uit artsen, verplegend personeel en specialisten die lokale zorgsystemen ondersteunen door diensten te verlenen aan patiënten. 

Ze werden ontvangen door de directeur van het Cubaanse ziekenhuis dat is gevestigd in Dukhan in Qatar, evenals de Cubaanse ambassadeur en het hoofd van medische diensten voor COVID-19.

Sinds de uitbraak staat Cuba aan de frontlinie in de strijd tegen de pandemie. Het heeft verpleegkundigen en artsen gestuurd naar negentien landen wereldwijd, waaronder Jamaica, Nicaragua, Suriname, Angola en Italië.

 “Cuba kent een lange geschiedenis met een diepe en langdurige toewijding aan humanitaire solidariteit met andere landen”, zei Peter Kornbluh, voorzitter van het Cuba Documentatie Project van de George Washington Universiteit.

Bron : Telesur
Bookmark and Share


Terug