Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Cubaanse 'dames in het wit' vrijgelaten

Datum : 19/03/2012
Land : Cuba

Cubaanse 'dames in het wit' vrijgelaten

De Cubaans regering heeft alle leden  van de  ‘dames in het wit’ die zaterdag, een week voor het bezoek van paus Benedictus XVI waren opgepakt, vrijgelaten.

Magaly Nurvis Otero Suarez, een van de leden, vertelde dat alle zevenig dissidenten nu vrij waren, waaronder ook de leidster van de groep, Bertha Soler. De ‘dames in het wit’ , die negen jaar bestaan, ijveren  voor de vrijlating van politieke gevangenen op Cuba.

De regering heeft de druk op hen vergroot. Regelmatig worden leden opgepakt, bedreigd en lastig gevallen. Volgens de Cubaanse regering worden ze betaald door de VS om de Cubaanse Revolutie te ondermijnen.
Negentien leden werden opgepakt toen ze een mars door het centrum van Havana wilden houden.

Op zondagochtend werden nog  eens 36 leden opgepakt, toen we op weg waren naar een kerk in Havana om de mis bij te wonen. Volgens Soler zijn dertig vrouwen die vanuit het oosten van Cuba naar de hoofdstad waren gekomen, met een politiebus teruggestuurd.

Proteststemmen zijn in Cuba luider geworden, vlak voor het bezoek van de paus. Er wordt verwacht dat hij tijdens zijn bezoek mensenrechten op Cuba ter sprake zal brengen. 
 

Bron : BBC Mundo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug