Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Cubaanse dissidenten bezetten katholieke kerk in Havana

Datum : 15/03/2012
Land : Cuba

Cubaanse dissidenten bezetten katholieke kerk in Havana

Dertien Cubaanse dissidenten hebben een katholieke kerk in Havana bezet en eisen een audiëntie bij paus Benedictus, die later deze maand Cuba zal bezoeken.

 De dissidenten willen dat de paus de communistische regering onder druk zet in kwesties als het vrijlaten van politieke gevangenen en het stoppen van repressie. Dissident William Cepera zei dat de acht vrouwen en vijf mannen op dinsdagavond de kerk in het centrum van Havana binnengingen.

De katholieke kerk in Cuba is vaker als bemiddelaar tussen dissidenten en de overheid opgetreden, met als grootste succes de vrijlating van 75 politieke gevangenen in de afgelopen jaren. Maar de Cubaanse katholieke kerk veroordeelt de actie en riep de groep op onmiddellijk de kerk te verlaten.

De politie bewaakt de kerk, maar heeft nog niet ingegrepen. Paus Benedictus heeft geen plannen aangekondigd om de Cubaanse dissidenten te ontmoeten tijdens zijn reis. Zijn bezoek aan Cuba staat gepland voor 26 maart en hij zal onder andere de Cubaanse president Raúl Castro ontmoeten.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug