Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Cubaanse regering lauwert Machado Ventura

Datum : 12/03/2013
Land : Cuba

Cubaanse regering lauwert Machado Ventura

De Cubaanse president Raúl Castro heeft maandag de eretitel “Held van de Cubaanse Republiek” en de orde “Playa Girón” uitgereikt aan de vicepresident van de Raad van Staat, José Ramón Machado Ventura (82). Hij is een van de “historische” leiders van de Cubaanse Revolutie en was tot afgelopen februari de eerste vicepresident van de Raden van Staat en van Ministers. 

Machado Ventura, die arts is van beroep, ontving deze hoge onderscheidingen nadat hij zijn plaats als “nummer twee” van Cuba heeft moeten afstaan aan Miguel Díaz-Canel (52), die door de Nationale Assemblee op24 februari als zijn opvolger werd gekozen.  Ventura is ook tweede secretaris van de Cubaanse Communistische Partij (PCC), de enige partij van het land. Hij sprak zijn dank uit voor de onderscheidingen, die hij zei met eer te zullen dragen. 

Tijdens zijn politieke carriere was Machado een van de nauwste medewerkers en vertrouwelingen  van Fidel en Raúl Castro. Samen met hen was hij een van de oprichters van de PCC in oktober 1965. Hij nam deel aan de revolutionaire strijd in de Sierra Maestra, die werd aangevoerd door Fidel Castro en aan de oprichting van het Tweede Oostelijke Front Frank País, dat 55 jaar geleden in de provincie Santiago de Cuba plaatsvond. Hier vond maandag ook de huldigingsceremonie plaats. 

 
Bron : americaeconomia
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug