Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Cubanen in VS woedend over uitzettingen

Datum : 18/08/2013
Land : Cuba

Cubanen in VS woedend over uitzettingen

In de Cubaanse gemeenschap in Miami is met woede gereageerd over een besluit van de regering van de Bahamas om 24 Cubaanse vluchtelingen uit te zetten. Naar eigen zeggen kan de eilandengroep de stroom vluchtelingen uit Cuba niet langer aan. Tevens wijst een regeringswoordvoerder op de Bahamas op een akkoord tussen La Havana en Nassau waarin staat dat vluchtelingen zonder papieren direct worden uitgezet.

De omvangrijke Cubaanse gemeenschap in Miami is naar aanleiding van de gedwongen uitzettingen een campagne begonnen waarin op verschillende wijze aandacht wordt gevraagd voor het lot van op de Bahamas gestrande vluchtelingen. Volgens Raúl Sánchez, oprichter van de Democratische Beweging (DM) die opkomt voor Cubaanse vluchtelingen, behandelt de Bahamas de vluchtelingen op onmenselijke wijze. “Ik heb gehoord dat de opvang bedroevend is. Gevangenissen dienen als eerste opvangplaats. Het eten is slecht, er is nauwelijks medische verzorging en detentiepersoneel behandelt ze als misdadigers.” Om zijn woede kracht bij te zetten is hij samen met DM-lid Alexis Gómez aan een hongerstaking begonnen. Daarnaast roept DM toeristen op de Bahamas te boycotten.

Bron : BBC World, Caribseek News, Miami Herald
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug