Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Curaçao in Gold Cup tegen Mexico

Datum : 11/03/2017
Land : Curaçao

 Curaçao in Gold Cup tegen Mexico

Curaçao moet het komende zomer tijdens de Gold Cup in de Verenigde Staten onder meer opnemen tegen tienvoudig winnaar Mexico. Bondscoach Remko Bincentini (zie foto) en zijn team zijn verder in poule C ingedeeld bij Jamaica en El Salvador.

De Gold Cup is het landenkampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Bicentini, die ook in het amateurvoetbal trainer is van de Wijchense eersteklasser AWC, en Curaçao plaatsen zich vorig jaar voor het eerst sinds 1973 (toen nog als voorloper Nederlandse Antillen) voor het toernooi.

Curaçao opent de Gold Cup op 9 juli tegen Jamaica. Vier dagen later is het duel met El Salvador en op 16 juli het laatste groepsduel met Mexico. De nummer 1 en 2 en de twee beste nummer 3 (van drie poules) gaan door naar de knock-outfase. Met een overwinning kan Curaçao dus zomaar stunten en de volgende ronde halen.

"Met de loting zijn we zeer tevreden’’, reageerde Bicentini na de loting in Los Angeles. "Er zijn geen mindere teams bij.’’ En gekscherend: "Mexico-uit kan lastig zijn, maar het voordeel is dat we de regerend kampioen pas in de laatste groepswedstrijd treffen.’’

Bron : AD
Bookmark and Share


Terug