Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Curaçao neemt afscheid van Helmin Wiels

Datum : 15/05/2013
Land : Curaçao

Curaçao neemt afscheid van Helmin Wiels

Curaçao heeft gisteren afscheid genomen van de vermoorde politieke leider Helmin Wiels met verscheidene openbare en ceremoniële bijeenkomsten. Dinsdagochtend werd het lichaam van Wiels vrijgegeven. Het lichaam werd in ontvangst genomen door familieleden van Wiels en leden van de door hem opgerichte politieke partij Pueblo Soberano. ''Dit is een trieste dag, maar we gaan door'', zei een woordvoerder van Pueblo Soberano. ''De daders zullen gepakt worden, we laten dit niet in de doofpot verdwijnen.''

Onder politiebegeleiding werd het lichaam van Wiels later op de dag naar de vergaderzaal van het parlement overgebracht. Daar vond een plechtige vergadering plaats ter nagedachtenis van de overleden politicus. De bijeenkomst werd bijgewoond door alle ministers van het kabinet-Hodge, waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede en minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Na de plechtige Statenvergadering is de kist met het lichaam van Wiels aangekomen bij het Ergilio Hato-stadion . In het stadion kreeg de bevolking de mogelijkheid afscheid van hem te nemen. In de overlijdensadvertentie van Wiels werden belangstellenden opgeroepen om geen rouwkleding te dragen, maar vrolijke kleding. Wiels wordt vandaag in besloten kring begraven. 

De 54-jarige Wiels, strijder voor de onafhankelijkheid van Curaçao, werd vorige week zondag doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen. Twee broers van 19 en 27 jaar zitten vast in verband met de zaak.

Bron : Caribisch Netwerk, ANP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug