Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Curaçao op 19 oktober naar de stembus

Datum : 04/08/2012
Land : Curaçao

Curaçao op 19 oktober naar de stembus

Curaçao gaat definitief op 19 oktober naar de stembus. Gouverneur Frits Goedgedrag heeft vrijdag een landsbesluit ondertekend waarin dit is vastgelegd. 

De regering van premier Gerrit Schotte heeft geen meerderheid meer in het parlement. Dat gebeurde toen deze week twee parlementariërs zich onafhankelijk verklaarden. Schotte bood daarop het ontslag van de regering aan. Hij ontbond het parlement en schreef verkiezingen uit. Volgens Schotte is er sprake van een ernstig conflict tussen regering en volksvertegenwoordiging.

 “De situatie in ons land vereist een krachtig beleid ter doorvoering van de noodzakelijke sanering van de overheidsfinanciën en verbetering van de sociaal-economische situatie in het algemeen”, zegt Schotte. “De regering zal verzekerd moeten zijn van een solide meerderheid in de Staten die voldoende representatief is voor de huidige inzichten van het volk met betrekking tot het te voeren beleid.”

De verkiezingen voor een nieuwe Staten worden op 19 oktober gehouden. De dag van kandidaatstelling voor deze verkiezing is 31 augustus

Bron : Versgeperst, RNW Caribiana, ANP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug