Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Curaçao weet zich geen raad met vluchtelingen

Datum : 24/06/2018
Land : Curaçao

Curaçao weet zich geen raad met vluchtelingen

Curaçao zit in zijn maag met een groep van 180 vluchtelingen uit Venezuela. Zij kregen asiel via de vluchtelingenorganisatie UNHCR in Washington en mogen niet worden uitgezet. Maar onder de huidige Curaçaose regelgeving hebben ze nog steeds geen legale status: ze hebben geen recht op sociale voorzieningen en mogen ook niet werken.

Minister van Justitie Quincy Girigorie erkent het probleem, maar zegt dat er geen geld is om deze mensen tegemoet te komen. Curaçao staat onder financieel toezicht van het het Koninkrijk der Nederlanden en kampt met een ernstig begrotingstekort. Curaçao hoopt hulp te krijgen vanuit Den Haag, maar vooralsnog beperkt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken zich tot personele steun aan de vreemdelingendienst en financiering van extra cellen om illegale Venezolaanse migranten op te sluiten in afwachting van uitzetting.

"Nederland heeft zijn eigen realiteit", aldus Girigorie. "Maar we moeten het probleem van illegale immigratie toch breder en dus samen oppakken." Dat is volgens de minister nu nog niet zo, maar gesprekken zijn formeel en informeel wel bezig.

Bron : De Ware Tijd, Curacao Nieuws
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug