Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Curaçaos plein vernoemd naar Wilson Godett

Datum : 01/06/2014
Land : Curaçao

Curaçaos plein vernoemd naar Wilson Godett

Op Curaçao heeft de Raad van Ministers besloten het plein voor het postkantoor in Punda te vernoemen naar vakbondsleider Wilson ‘Papa’ Godett. Afgelopen vrijdag was het 45 jaar geleden dat er hevige onlusten plaatsvonden in Otrobanda. Volgens de regering heeft Godett, een van de leiders van de opstandelingen, daarmee de weg vrijgemaakt voor de emancipatie van arbeiders en van de Afro-Curaçaoënaar.

“Het is op zijn plaats om zijn nalatenschap te eren. Er is al een beeld van Wilson Godett op het pleintje, er is ook een straat naar hem vernoemd, maar het is nooit teveel voor een land om zijn nalatenschap op een voetstuk te zetten en in een positief daglicht – voor de hele gemeenschap van Curaçao, gemeenschappen in het Koninkrijk en andere volkeren in de Cariben en de wereld – om kennis te nemen van zijn strijd voor verbetering van de gemeenschap”, aldus een officieel persbericht.

Bron : Versgeperst
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug