Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Dakar Rally gestart in Lima

Datum : 07/01/2013
Land : Peru

Dakar Rally gestart in Lima

Afgelopen zaterdag is de Dakar Rally van start gegaan in de Peruaanse hoofdstad Lima. De zware tocht van twee weken moet op 20 januari eindigen in de Chileense hoofdstad Santiago.

De rally bestaat in Chili uit twee delen. Eerts komen deelnemers aan vanuit Arequipa in Peru, vanwaar ze doorrijden via Arica en Calama naar Salta in Argentinië. Vervolgens keren de rallygangers terug naar Chili via Copiapó om via La Serena naar Santiago te rijden.

In vijftien dagen wordt er 8.574 kilometer afgelegd. De tocht gaat onder andere door de Atacamawoestijn, de droogste woestijn ter wereld, en het Andesgebergte. In San Miguel de Tucumán (Argentinië) is er een rustdag. Er wordt een massale drukte verwacht bij de finish in Santiago; autoriteiten hopen op een miljoen bezoekers. Vorig jaar trok de finish in Lima zo’n 800.000 mensen.

Aan de rally doen vier soorten voertuigen mee: auto’s, motoren, trucks en squads. De jongste deelnemer is 19 jaar en de oudste 73. Er doen 53 verschillende nationaliteiten mee; de grootste delegatie komt uit Frankrijk met 123 deelnemers. Het evenement wordt door 1800 journalisten verslagen.

De editie van 2012 trok in totaal 4.2 miljoen bezoekers in de drie landen van de rally: Argentinië, Chili en Peru. Volgens de Argentijnse autoriteiten leverde de rally 294 miljoen dollar op aan inkomsten.

De eerste rally vond in 1979 plaats. 
 
 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share


Terug