Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Danny Glover in Tulafilm

Datum : 14/10/2012
Land : Curaçao

Danny Glover in Tulafilm

Danny Glover gaat een belangrijke rol spelen in de Nederlands-Curaçaose film Tula the Revolt. Glover, bekend van Hollywoodfilms als Lethal Weapon en The Color Purple is de grootste naam die meespeelt in de film. De Nederlands-Curaçaose producer Dolph van Stapele vindt het een hele eer om met hem te mogen werken. "Tula, the Revolt moet volgend jaar niet alleen in Nederland en Engeland gedistribueerd worden, maar ook in de Verenigde Staten. Met Danny in de cast wordt dat een stuk makkelijker", zegt Van Stapele.

Tula leidde in 1795 een opstand van slaven, die protesteerden tegen de slechte leef- en werkomstandigheden op de plantages. Na een paar weken werd Tula opgepakt en door de Nederlandse machthebbers geëxecuteerd. In de film speelt Glover de rol van Shinishi, een vaderfiguur die Tula bijstaat met wijze raad. 

Naast Danny Glover spelen ook Jeroen Krabbé, Derek de Lint en Henriëtte Tol mee. De hoofdrol van Tula wordt vertolkt door de Britse acteur Obi Abili. Tula’s vriendinnetje wordt vertolkt door de eveneens Britse actrice Natalie Simpson. Andere acteurs die meespelen in de film zijn Paul Bazely (Verenigd Koninkrijk) als Louis, Matthijs Hartemink (Nederland) als Lt. Plechter, Jeroen Willems (Nederland) als Willem van Uytrecht, Curtis Hawkins (Verenigde Staten) als Bobo, Giovanni Abath (Curaçao) als Bastiaan en Albert Schoolbaar (Curaçao) als Koro. Eergisteren werd Glover aan het publiek gepresenteerd. Bekijk hier het filmpje.

De opnames van Tula the Revolt gaan op maandag van start op het eiland. De film gaat in april of mei volgend jaar in première. In 2013 is het 150 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft.

Bron : NOS, Versgeperst
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug