Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Datalek onthult persoonlijke gegevens Ecuador

Datum : 17/09/2019
Land : Ecuador

Datalek onthult persoonlijke gegevens Ecuador

Van bijna de hele bevolking van Ecuador waren hun persoonlijke gegevens online gelekt, beweerden beveiligingsexperts op maandag, een enorme inbreuk die de overheid een "zeer delicate" kwestie noemde.

Naar schatting 17 miljoen mensen, onder wie bijna zeven miljoen minderjarigen en kinderen, hadden hun gegevens blootgelegd door een inbreuk op een onbeveiligde server van een Ecuadoraans marketing- en analysebedrijf.

"De informatie die ik op dit moment met u kan delen, is dat dit een zeer delicate kwestie is, het is een grote zorg voor de hele regering en de staat", zei minister van Binnenlandse Zaken Maria Paula Romo (foto).

Het beveiligingsbedrijf vpnMentor ontdekte de inbreuk op de server van Novaestrat, waaronder de volledige namen, geboortedata en geboorteplaats van burgers, opleidingsniveaus, telefoonnummers en nationale identiteitskaartnummers.

ZDNet, de cybersecurity-website die voor het eerst de inbreuk meldde, zei dat er zelfs gegevens waren over de president van het land en over Julian Assange, de oprichter van Wikileaks die asiel aanvroeg in Ecuador en die jarenlang opgesloten zat in de ambassade van het land voordat hij dit jaar werd gearresteerd door de Britse politie. Als onderdeel van zijn asielaanvraag kreeg Assange een Ecuadoriaanse identiteitskaart.

Het beveiligingsbedrijf heeft contact opgenomen met het Computer Emergency Response Team van Ecuador om de gelekte gegevens te beveiligen, zei ZDNet. Romo zei dat de regering "aan een onderzoek werkte dat ons in de komende uren in staat zal stellen te beoordelen wie verantwoordelijk is voor wat er is gebeurd.”

Bron : Mercopress
Bookmark and Share


Terug