Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Datum bezoek paus Franciscus aan Colombia onzeker

Datum : 03/10/2016
Land : Colombia

Datum bezoek paus Franciscus aan Colombia onzeker

Er zijn twijfels ontstaan over de datum van het bezoek van paus Franciscus aan Colombia, nu de Colombiaanse president Juan Manuel Santos heeft verzekerd dat de paus in het eerste kwartaal van 2017 zal komen, maar dit niet is bevestigd door het Vaticaan.

“De paus zal vier dagen in Colombia doorbrengen, wat voor ons een grote eer is”, aldus president Santos. Hij gaf aan in overleg te zijn geweest met zijn minister van Buitenlandse Zaken, María Angela Holguín, om de details van het pauselijke bezoek af te stemmen, waarover nog geen bijzonderheden zijn verstrekt.

Afgelopen maandag zond de paus via zijn minister van Buitenlandse Zaken Pietro Parolín een boodschap van solidariteit aan het Colombiaanse volk, in het kader van het tekenen van het vredesakkoord tussen de Colombiaanse regering en de guerrillabeweging FARC.    

Vredesakkoord

Op 30 juli, tijdens de Wereldjongerendagen in Polen,  maakte de paus bekend dat hij in 2017 een bezoek aan Colombia zou brengen. Hij deed dit tijdens een lunch met jongeren uit alle werelddelen onder wie de Colombiaanse Paula Mora, aan wie hij zijn plan te kennen gaf.

Eerder had de paus al beloofd dat hij naar Colombia zou gaan als er een vredesakkoord zou komen tussen de Colombiaanse regering en de FARC. Tijdens zijn bezoek aan Armenië afgelopen juni vertelde hij dat hij “heel blij” was met het akkoord, dat vorige week maandag is ondertekend in de Colombiaanse stad Cartagena. Volgens hem zou daarmee een bezoek aan Colombia in het eerste kwartaal van 2017 tot de mogelijkheden behoren.

Franciscus, van Argentijnse afkomst, heeft Colombia al meermalen bezocht toen hij nog aartsbisschop van Buenos Aires was en ambtsdrager voor de Latijns-Amerikaanse bisschoppenconferentie. Als het bezoek van Franciscus doorgaat, is het de derde keer dat een paus Colombia aandoet, na Paulus VI in 1968 en Johannes Paulus II in 1986. 
 

 

Bron : La Prensa (Nicaragua)
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug