Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

De Argentijnse vleescultuur

Datum : 01/12/2015
Land : Argentinië

De Argentijnse vleescultuur

Argentijnen eten veel en graag vlees. En de regering helpt een handje mee door de prijs ervan kunstmatig laag te houden. Toch is er een omslag in de eetcultuur waar te nemen: meer groenten en meer organische producten. Gemiddeld eten Argentijnen jaarlijks zo’n 60 kilo vlees per persoon.

Op de jaarlijkse lijst van de vijftig beste restaurants in Latijns Amerika, gepubliceerd door het Amerikaanse William's Reed, staan er tien in Buenos Aires.  De Peruaanse hoofdstad Lima voert de lijst aan. De Argentijnse eetgelegenheden op de lijst zijn vooral populair vanwege hun vleesgerechten. In zeven van de tien toprestaurants staat nog gewoon een grill met biefstukken op het menu.

Argentijnen zijn niet onder de indruk van berichten dat er een verband bestaat tussen kanker en overmatige vleesconsumptie, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vorige maand stelde.

Blijkbaar is de herkomst belangrijker dan de smaak. De Argentijnse overheid beïnvloedt de prijs van rundvlees door de export ervan te beperken. Zo worden de producenten gedwongen hun biefstukken te slijten op de lokale markt. Een kilo steak kost in Buenos Aires zo’n 8 euro, nauwelijks meer dan de kostprijs.

 

Bron : Trouw
Bookmark and Share


Terug