Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

De Boliviaanse president is 'asymptomatisch' nadat zij donderdag positief testte voor Covid-19

Datum : 12/07/2020
Land : Bolivia

De Boliviaanse president is 'asymptomatisch' nadat zij donderdag positief testte voor Covid-19

Jeanine Añez, de interim-leider van Bolivia, isoleert zichzelf, maar is 'asymptomatisch' nadat ze positief is getest op het coronavirus, kondigde haar persoonlijke arts vrijdag aan. De 53-jarige, een kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 6 september, zot geïsoleerd in de officiële residentie in La Paz, vertelde Andrei Miranda aan de Boliviaanse Cadena A-televisie. “Ze is absoluut asymptomatisch, ze heeft geen symptomen die verband houden met het coronavirus”, zei Miranda.

Añez kondigde donderdag haar positieve test aan en zei in een video op Twitter dat zcoronaviruse 14 dagen in quarantaine zou blijven voordat ze nog een test zou doen. Añez is de tweede Zuid-Amerikaanse president in enkele dagen die het coronavirus opliep, nadat de Braziliaanse Jair Bolsonaro dinsdag zijn positieve resultaat bekendmaakte.

Een andere hooggeplaatste Latijns-Amerikaanse regeringsfunctionaris die het virus oploopt, is de Venezolaanse voorzitter van de Constitutionele Vergadering, Diosdado Cabello, die algemeen wordt beschouwd als de op één na machtigste persoon van het land, na president Nicolás Maduro.

Vier leden van het kabinet van Añez waren de afgelopen dagen positief getest, terwijl senaatsvoorzitter Eva Copa woensdag uit voorzorg in zelfisolatie verkeerde. "Aangezien veel van hen de afgelopen week positief zijn getest, deed ik de test en ik was ook positief", zei Añez.

De conservatieve politicus nam in november het interim-voorzitterschap over nadat de socialistische oud-leider Evo Morales ontslag nam en het land ontvluchtte na drie weken van onrust over zijn controversiële herverkiezing.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share


Terug