Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

'De bus naar Hamilton rijdt vandaag niet'

Datum : 10/06/2016
Land : Bermuda

 'De bus naar Hamilton rijdt vandaag niet'

Het kleine Atlantische Bermuda, een Brits Overzees Gebiedsdeel van zo’n 180 grotere en (vooral) kleinere eilanden, is goed georganiseerd. De 65.000 inwoners van het gebied zo groot als Ameland zijn dan ook gewend dat ze gemakkelijk van en naar hun werk kunnen komen, vooral in de financiële sector en in het toerisme. 

Velen van hen waren dan ook onprettig verrast dat de Afdeling Openbaar Vervoer van het eiland op 8 juni bekend maakte dat de dag daarop, donderdag 9 juni, niet minder dan 14 buslijnen tijdelijk opgeheven waren vanwege ‘groot onderhoud’. “Vorige week waren al zes andere bussen in de garage gehouden waarvan onderdelen vervangen moesten worden. Daardoor kunnen momenteel 39 van de 105 bussen niet gebruikt worden”, aldus een woordvoerder. Donderdagavond kwamen daar nog drie geschrapte buslijnen bij. 

Voordelen van grootschaligheid op een kleinschalig eiland zijn er ook: op vrijdag 10 juni maakte de Afdeling Openbaar Vervoer in de hoofdstad Hamilton bekend “verheugd te zijn dat vandaag alle buslijnen weer functioneren en dat alle bussen geacht worden weer gewoon op tijd te rijden”, waarmee de overlast voor de Bermudaanse forens weer voorbij was. In september vorig jaar was er ook al sprake van een onderhoudscrisis in de OV sector in Bermuda. 

 

Bron : bernews.com
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug