Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

De fiets als wapen

Datum : 29/05/2020
Land : Peru

De fiets als wapen

Het openbaar vervoer in Peru ligt grotendeels stil door de beperkende maatregelen om het coronavirus in te dammen, dus veel mensen hadden de fiets al ontdekt om toch van A naar B te komen. Maar ook met het oog op duurzaamheid zet het land de laatste tijd stevig in op het stimuleren van het fietsgebruik. Zo wordt er bij het ministerie van Vervoer en Communicatie momenteel hard gewerkt om de Fietswet versneld goed te keuren.

Puno is een van de steden waar dit beleid al succes heeft. De gemeente heeft dit schone en duurzame vervoersmiddel omarmd als wapen tegen de luchtvervuiling en legt in snel tempo fietspaden aan.

Gedurende de weekeinden zullen er bovendien fietswedstrijden georganiseerd worden, met name gericht op de jeugd, om het fietsgebruik verder te stimuleren.

De gemeentelijke regelgeving zet strenge straffen op het parkeren op fietspaden en instellingen zullen verplicht worden om fietsparkeerplaatsen te creëren.

Omdat het op dit moment nog verboden is voor veel gemotoriseerd verkeer, zoals taxi’s en minibusjes, om de weg op te gaan hebben fietsers in Puno het gemakkelijk – tenminste, zolang ze in het bezit zijn van een werkpas en een mondmasker. Anders is het ook voor hen nog steeds verboden om op straat te zijn.

Bron : Andina.pe
Bookmark and Share


Terug