Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

De paus steunt het vredesproces in Colombia

Datum : 28/04/2014
Land : Colombia

De paus steunt het vredesproces in Colombia

In een speech zie de Colombiaanse president Juan Manuel Santos gisteren dat de paus zijn steun heeft gegeven aan het vredesproces. Volgens santos had paus Franciscus in een boodschap aan de Colombiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Maria Angela Holguín, Colombia gevraagd om door te gaan met de vredesbesprekingen met de guerrillagroep FARC.

“Ik heb net met de minister van Buitenlandse Zaken gesproken, die in Rome is en ze vertelde mij dat ze had gesproken met paus Franciscus en hij gaf me een boodschap: ‘Zeg de president door te gaan met het proces om vrede te zoeken in het land’.” Santos zei dat de boodschap niet alleen voor hem was bestemd, maar “voor 47 miljoen Colombianen.” Holguín was in Rome voor de heiligverklaring van paus Johannes XXIII en paus Johannes Paulus II.

De vredesbesprekingen die plaatsvinden in de Cubaanse hoofdstad Havana, zijn recent onder vuur komen te liggen. Veel hooggeplaatste regeringsleden eisten beëindiging ervan na een aantal aanvallen op agenten tijdens de laatste maanden. Santos hield zijn toespraak na afloop van een liefdadigheidsrace over 10 kilometer, de ‘Race van Helde’. Er werd hiermee geld ingezameld voor mannen en vrouwen die in dienst gewond zijn geraakt. Santos hield een emotionele rede, waarin hij zei dat “we hen alles schuldig zijn, want ze riskeren iedere dag hun leven om ons te beschermen.”

De Colombiaanse regering voert sinds 2012 vredesbesprekingen met de oudste guerrillagroep
 

Bron : Colombia Reports
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug