Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

De Verenigde Staten hebben 400 Mexicaanse drugsdealers gearresteerd

Datum : 25/02/2011
Land : Mexico

De Verenigde Staten zijn afgelopen woensdag begonnen met een offensief tegen drugshandel binnen hun land, die hoofdzakelijk geregeld wordt door drugskartels uit Mexico. Afgelopen donderdag zijn meer dan vierhonderd mensen gearresteerd die banden zouden hebben met Mexicaanse bendes.

De operatie is een samenwerking van verschillende overheidsorganen in de VS, waaronder de Drug Enforcement Administration (DEA), het Bureau voor Alcohol, Tabak en Vuurwapens (ATF) en de FBI. De regering heeft 9 miljoen dollar uitgetrokken voor deze operatie. Derek Maltz van de DEA zegt dat de operatie onderdeel is van een multinationaal onderzoek en zal leiden tot meer arrestaties in Mexico, Colombia en Brazilië.

Directe aanleiding voor het onderzoek is de moord op FBI agent Jaime Zapata in Mexico, waarvan de drugsbende Los Zetas verdacht wordt. De operatie is begonnen in grote steden in de VS maar moet worden uitgebreid door het hele land. Eén van de hoofddoelen is het opsporen van de grote drugsbazen in Mexico.

 

 

Bron : El País/The New York Times
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug