Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

De waarde van afval

Datum : 17/02/2012
Land : Mexico

De waarde van afval

Een paar weken geleden sloot Mexico City haar grootste afvalberg Bordo Poniente. De afvalberg wordt verplaatst naar andere meer afgelegen gebieden. 

De gemeente brengt het nieuws over de nieuwe strategieën van recycling, verbranding en compostering van een deel van het afval dat Mexico City produceert optimistisch. Toch roept de verhuizing van de afvalberg veel weerstand op. Om de afvalberg heen is een hele economie opgebouwd. De Europese stijl van afvalverwerking staat in scherp contrast met de werkelijkheid van de 1500 vuilnisprikkers ofwel pepenadores die dagelijks afhankelijk zijn van hun werk op de afvalberg. Volgens de 74-jarige Pablo Téllez Falcón, die lang leider was van de afvalberg, zijn er veel resultaten geboekt de laatste jaren. Alles wat door hen is opgebouwd, wordt ingepikt door de nieuwe afvalverwerkingsbedrijven, meent hij.

 

Bron : New York Times
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug