Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Demonstratie tegen herkozen president Honduras

Datum : 07/01/2018
Land : Honduras

Demonstratie tegen herkozen president Honduras

In Honduras zijn duizenden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen de herverkiezing van president Juan Orlando Hernandez. De protesten concentreerden zich in de stad San Pedro Sula, zo'n 180 kilometer ten noorden van de hoofdstad Tegucigalpa.

De demonstranten droegen spandoeken met teksten als "verkiezingsfraude houdt geen stand", "geen politieke moorden meer" en "vrijheid voor alle politieke gevangenen". Hernandez wordt door de oppositie als een dictator gezien. Hij besloot om bij de verkiezingen in november voor een tweede termijn te gaan, terwijl in de grondwet staat dat dit niet mogelijk is. Daarnaast stelt de oppositie dat er gefraudeerd is met het tellen van de stemmen.

De demonstranten eisen dat Hernandez zijn plek afstaat aan zijn uitdager Salvador Nasralla, een ex-televisiepresentator (zie foto). Volgens de uiteindelijke uitslag kreeg de president 42,95 procent van de stemmen en Nasralla 41,42 procent. Na de verkiezingen braken meerdere keren rellen uit in het land in Centraal Amerika. Voor zover bekend zijn de demonstraties van nu zonder grote incidenten verlopen.

Bron : NOS
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug