Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Dengue epidemie in Brazilië

Datum : 21/01/2013
Land : Brazilië

Dengue epidemie in Brazilië

In de Braziliaanse stad Campo Grande, in de zuidelijke deelstaat Mato Grosso do Sul, vechten de gezondheidsautoriteiten tegen een dengue epidemie. Sinds het begin van dit jaar zijn er per dag zo'n 600 mensen met symptomen van deze ziekte gemeld. Dengue, ook wel knokkelkoorts genoemd, wordt verspreid door muggen, die zich door de hevige regenval in het gebied sneller kunnen voortplanten. 

De lokale overheid probeert er alles aan te doen de epidemie tegen te gaan. Honderden mensen zijn ingehuurd om stilstaand water op straat te verwijderen. Dit zijn broedplaatsen voor de dengue muggen. Vandaag heeft de stad een noodtoestand uitgeroepen. Hierdoor kan de stad meer mensen inhuren en makkelijker medicijnen aanschaffen.

In heel Brazilië zijn dit jaar twee mensen overleden aan dengue. Ook in andere gebieden, zoals de stad Vitoria in de staat Espiritu Santo, zijn meer gevallen van dengue dan normaal. De Braziliaanse minister van Volksgezondheid heeft lokale overheden aangemoedigd hun dengue maatregelen aan te scherpen. Ook spoorde hij burgers aan stilstaand water, zoals regentonnen, af te dekken. 

In Paraguay, net over de grens bij Campo Grande, zijn in januari acht mensen gestorven aan de ziekte. Er zijn daar in totaal 8500 gevallen gemeld. Het land heeft het leger en de politie ingezet om broedplaatsen van muggen schoon te maken.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug