Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Dengue in Bolivia neemt epidemische vormen aan

Datum : 05/04/2011
Land : Bolivia

Dengue in Bolivia neemt epidemische vormen aan

De provincies Santa Cruz en Gran Chaco van Bolivia lijden onder een ernstige epidemie van de virusziekte dengue (knokkelkoorts). Het virus heeft in Bolivia al aan 19 mensen het leven gekost en ruim 31.000 mensen zijn geïnfecteerd . Dagelijks worden 500 nieuwe besmettingen geconstateerd. Het denguevirus wordt overgebracht door de Aedes Aegypti mug. De mug is overdag tijdens het regenseizoen actief.

De grote dichtheden in stedelijke gebieden en het gebrek aan sanitaire voorzieningen stimuleert muggen om zich te vermenigvuldigen. Rondom de stad Santa Cruz breidt de ziekte zich op het moment snel uit. Er is een toestroom van honderden patiënten in de ziekenhuizen van Santa Cruz. Onder de patienten zijn veel kinderen.
Het gebied waar dengue voorkomt heeft zich de afgelopen 30 jaar van Midden-Amerika uitgebreid naar Zuid-Amerika met uitzondering van Uruguay. Per jaar neemt het aantal denguegevallen in Zuid-Amerika toe.

Bron : El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug