Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Dengue in Costa Rica met 300% toegenomen

Datum : 12/04/2013
Land : Costa Rica

Dengue in Costa Rica met 300% toegenomen

Costa Ricaanse gezondheidsambtenaren hebben deze week bekendgemaakt dat er dit jaar al zo’n 6900 gevallen van dengue gerapporteerd zijn in het land. Dit betekent een toename van 300 procent in vergelijking met het zelfde moment in 2012. De meeste gevallen worden gerapporteerd in de provincies Guancaste en Puntarenas, die beiden aan de Pacifische westkust van het land liggen.

Dengue is een virusziekte die voornamelijk wordt overgebracht door muggen. Er is geen medicijn om besmetting te voorkomen en ook niet om het te genezen. De symptomen als koorts, spier- en gewrichtspijn en maag-darmontstekingen kunnen slechts onafhankelijk behandeld worden. Dengue komt veel voor in tropische en subtropische gebieden.

Onder de bijna 6900 gevallen van dengue die bekend zijn, zijn ook negentien gevallen van de mogelijk fatale hemorragische dengue gerapporteerd. Het is opmerkelijk dat er nu zoveel gevallen gerapporteerd zijn. Gewoonlijk neemt dengue af in het droge seizoen (december tot april). Een grote toename wordt nu gevreesd voor het regenseizoen.

Volgens specialisten doen veel gemeenschappen minder aan preventie van dengue. De komende weken zal daarom een campagne van start gaan, waarin mensen geadviseerd wordt oude banden, flessen en andere plekken waar water verzameld kan worden en waar de muggen vaak hun eitjes leggen,  te verwijderen.

Het aantal gevallen van 2012 in Costa Rica was ook al het dubbele van het aantal in 2011. 
 

Bron : TicoTimes
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug