Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Derde China-Caribbean forum van start

Datum : 12/09/2011

Derde China-Caribbean forum van start

Tien Caribische landen nemen deel aan het derde China-Caribbean economische en handelsforum in Port of Spain in Trinidad. De tien landen zijn: Antigua & Barbuda, Bahamas, Barbados, Cuba, Dominica, Grenada, Guyana, Jamaica, Suriname en Trinidad & Tobago.

Net als China heeft ook Suriname een grote delegatie naar het forum gestuurd. De Surinaamse delegatie staat onder leiding van vicepresident Robert Ameerali en bestaat verder uit de ministers van Buitenlandse Zaken, Openbare Werken, en Landbouw, Veeteelt en Visserij. Daarnaast is ook een afvaardiging van het bedrijfsleven meegereisd om deel te nemen aan het forum dat vandaag begint.  De belangrijkste onderwerpen die besproken zullen worden zijn landbouw, veeteelt, toerisme en infrastructuur.

Ameerali en de vertegenwoordiging van het bedrijfsleven gaven voor hun vertrek aan dat het vooral gaat om netwerken. Er zijn veel Chinese ondernemers op het forum aanwezig die producten en diensten te bieden hebben. De twee eerdere bijeenkomsten van het forum waren in 2005 en 2007.
 

Bron : Star Nieuws
Bookmark and Share


Terug