Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Derde kabinet Wescot-Williams ingezworen

Datum : 15/06/2013
Land : Sint Maarten

Derde kabinet Wescot-Williams ingezworen

Het derde kabinet Wescot-Williams is gisteren op Sint Maarten ingezworen ten kantore van gouverneur Eugène  Holiday. Tijdens een korte constituerende vergadering in het overheidsadministratiegebouw tekenden de nieuwe ministers het landsbesluit dat de wisseling van de wacht regelt. Het nieuwe kabinet heeft een meerderheid van acht zetels in het parlement.

Er is nog steeds geen kandidaat bekend gemaakt voor de post Toerisme, Economische Zaken, Transport en Telecommunicatie. Het onafhankelijk parlementslid Romain Laville leek voorbestemd voor deze post, maar hij kwam niet door de screening. Laville mag nu zelf iemand anders aanwijzen. UP-leider Theo Heyliger zei gisteren dat er een kandidaat is, en zelfs dat hij de naam heeft gezien, maar hij wilde de naam niet noemen. Eerder op de dag zei de fractievoorzitter van de Democratisch Partij, Roy Marlin, dat er bij zijn weten nog geen kandidaat gevonden was. 

De zes nu benoemde ministers zijn Sarah Wescot-Williams (Minister President, Algemene Zaken), Dennis Richardson (Justitie), Martin Hassink (Financiën), Patrica Lourens-Philip (Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport), Maurice Lake (Volkshuisvesting, ruimtelijke Ordening, Milieu en Infrastructuur) en Van Hugh Cornelius de Weever (Volksgezondheid, Sociale Zaken en Arbeid). Mathias Voges is herbenoemd als gevolmachtigd minister in Den Haag.

Bron : Caribisch Netwerk, Amigoe, Versgeperst
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug