Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

'Derde ronde betekent breuk democratie'

Datum : 10/03/2015
Land : Brazilië

'Derde ronde betekent breuk democratie'

President Dilma Rousseff gaf gisteren aan dat de protesten die gepland zijn op 15 maart rechtmatig zijn, maar een ‘derde ronde’ verdedigen in de presidentsverkiezingen van vorig jaar is een ‘breuk aan de democratie’.

“Ik denk dat we de redenen voor een impeachment moeten vaststellen, niet een derde ronde in de verkiezingen. Wat niet moet kunnen in Brazilië is dat we de regels van het democratisch spel niet accepteren. De verkiezingen zijn voorbij, de eerste en de tweede ronde zijn voorbij. Een derde verkiezingsronde mag, voor welke Braziliaanse burger ook, niet plaatsvinden, tenzij men wil breken met de democratie”, aldus de president.

Rousseff benadrukte dat vreedzame demonstraties onderdeel zijn van het democratisch spel. Ze herinnerde aan het feit dat ze uit een tijd komt waarin deelnemers aan manifestaties gevangen werden genomen en vervolgens gemarteld.

Rousseff geeft aan te begrijpen dat de protesten “niet staan voor de rechtmatigheid van de verzoeken die aan de democratie tornen”. “Ik geloof dat de Braziliaanse samenleving geen democratische breuk wil. Daar zijn we volwassen genoeg voor geworden”, voegde ze eraan toe.

De president noemde ook de fiscale aanpassingen en garandeerde dat Brazilië tot het einde van het jaar weer een “kleine groei” kan verwachten. Ze gaf echter ook aan het nodig te achten “conflicten te bedaren”, omdat Brazilië nu door een diepe fase van de economische crisis gaat.

Bron : Jornal do Brasil
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug