Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Dertien doden in gevangenis Honduras

Datum : 30/03/2012
Land : Honduras

Dertien doden in gevangenis Honduras

In een gevangenis in Honduras zijn bij onlusten ten minste 13 mensen omgekomen. De autoriteiten meldden dat er bij gevechten tussen de gevangenen brand is uitgebroken, die de gevangenen volgens de brandweer zelf hebben geprobeerd te blussen.

Lokale media meldden ook dat een van de gevangenen is onthoofd. Volgens de politie commissaris zijn er geen kogels gebruikt bij het neerslaan van de gevechten, en is de situatie inmiddels onder controle.

Vorige maand ontstond er ook al brand in in een andere gevangenis, ten noorden van de hoofdstad van Honduras. Hierbij kwamen ten minste 360 mensen om het leven. De brand zou toen zijn veroorzaakt door een sigarettenpeuk.

De Minister van Veiligheid, Pompeyo Bonilla, zegt in zijn reactie dat deze gebeutenissen de kritieke situatie van de gevangenissen in Honduras benadrukken. Deze zijn overvol; zo zijn er gevangenissen die voor 8000 personen ontworpen zijn en 13000 gevangenen tellen. 

De overheid heeft beloofd hervormingen door te voeren in de gevangenissen. Daarbij zullen zij zich richten op de overbevolking, de rivaliserende bendes, corruptie en gebrekkige infrastructuur.

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug