Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

DHV herstelt Waterkant Paramaribo

Datum : 14/05/2012
Land : Suriname

DHV herstelt Waterkant Paramaribo

Het internationaal advies- en ingenieursbureau DHV herstelt de Waterkant, de oever in het historische centrum van Paramaribo, Suriname. Enkele malen per jaar loopt het voorland van het Unesco-beschermde stadsdeel onder met 50 tot 80 centimeter water. In de Surinamerivier worden damwanden geplaatst en diverse constructies gebouwd. De eerste damwand is deze maand de grond ingegaan en de bouw zal ongeveer een jaar duren. De totale bouwsom bedraagt circa 7 miljoen euro.

De locatie ligt direct bij de regeringsgebouwen en het historische centrum. DHV is, als sub consultant van ILACO Suriname, verantwoordelijk voor het ontwerp en voor de uitvoeringsbegeleiding. “De grond in dit gebied is erg slap, iets waarmee je bij de bouw van constructies goed rekening moet houden”, aldus geotechnisch adviseur Andries van Houwelingen bij DHV.

De stabiliteit van Fort Zeelandia uit begin 17e eeuw komt in gevaar door oevererosie. Grard Blankers, projectleider bij DHV: “Daarom is het goed dat er nu actie wordt ondernomen om dit monument en museum te beschermen tegen het water van de Surinamerivier.” Behalve damwanden komt er ook een gemetselde trap die het water inloopt. 

Naast de hoogwaterbescherming voor het centrum van Paramaribo is DHV ook betrokken bij het ontwerp van de waterkering en waterbouwkundige constructies in het district Commewijne. De damwanden en afmeervoorzieningen bij Nieuw Amsterdam zijn inmiddels gerealiseerd.

 
Bron : Waterkant, DHV
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug