Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Dichter Derek Walcott overleden

Datum : 19/03/2017
Land : Santa Lucia

Dichter Derek Walcott overleden

In zijn huis op het eiland Saint Lucia is de Caribische dichter en Nobelprijswinnaar Derek Walcott overleden. Hij was 87. In Walcotts poëzie en toneelstukken gaat het vaak over zijn Caribische afkomst en de volkscultuur op de eilanden. Als half-Afrikaan en half-Europeaan schreef hij in het Engels over het leven tussen culturen in.

Zijn bekendste werk is het omvangrijke epos Omeros uit 1990, dat wordt gezien als een Caribische hertaling van de Ilias en Odyssee van Homeros. Het gaat over het koloniale verleden en het complexe heden van de Caribische eilanden.

Toen hij de Nobelprijs kreeg, in 1992, noemde Walcott in zijn dankwoord de Jamaicaanse reggae-koning Bob Marley als inspiratiebron. Het werk van Walcott bevat ook veel verwijzingen naar teksten van Marley. Later in de jaren negentig schreef Walcott veel teksten voor popmuziek, onder meer voor de musical The Capeman van Paul Simon.

 

Bron : NOS
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug