Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Dieren gered uit overvolle Mexicaanse dierentuin

Datum : 25/02/2015
Land : Mexico

Dieren gered uit overvolle Mexicaanse dierentuin

Meer dan honderd dieren zijn gered uit een overvolle particuliere dierentuin in Mexico, die in het bezit is van een conservatief parmentariër. Na klachten van bezoekers deden milieu-inspecteurs een inval in de dierentuin. 

Ze troffen overvolle en kleine kooien aan die op elkaar waren gestapeld en onveilige omstandigheden voor bezoekers. Onder de geredde dieren zijn leeuwen, tijgers, jaguars, poema’s, beren, buffalo’s en kamelen. De dierentuin ligt op 120 kilometer ten zuidoosten van Mexico-Stad en de eigenaar is Sergio Gomez, een parlementslid voor de Nationale Actie Partij (PAN). 

Volgens de inspecteurs hebben ze 101 van de 140 dieren uit de dierentuin gehaald. De dieren verkeerden in erbarmelijke omstandigheden ontbeerden goede verzorging.  In de kooien was geen geode ventilatie en de dieren zaten boven op elkaar, waardoor ze agressief warden, aldus de inspecteurs. 

Bezoekers waren niet goed beschermd en konden hun handen vrijelijk in de kooien steken. De inspecteurs zeiden te proberen gepaste huisvesting te vinden voor de dieren. Het Mexicaanse parlement heeft onlangs een aantal wetten aangenomen om dierenmishandeling te minimaliseren. 

Mexico-Stad en zes provincies hebben het gebruik van dieren in circussen verboden en in december stemde het federale parlement ermee in dit voor het hele land te laten gelden. 

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug