Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Dieven verwisselen wapens voor speelgoed

Datum : 27/08/2018
Land : Paraguay

Dieven verwisselen wapens voor speelgoed

In Paraguay zijn 42 krachtige vuurwapens gestolen uit een wapenopslag van de politie. De dieven verwisselden de echte wapens met speelgoed-varianten, waardoor de misdaad lang onondekt bleef. Tijdens een inspectie kwam de politie erachter dat de FN FAL automatische geweren vervangen waren door replica's van hout en plastic. Aanleiding voor de inspectie was dat deze wapens sinds ongeveer een jaar op de zwarte markt verschenen. 

Media in Paraguay noemde de diefstal "het meest beschamende schandaal" voor de politiemacht van het land. De automatische geweren lagen in de opslag omdat ze vervangen zijn door nieuwere modellen, maar werkten nog uitstekend. De politie vermoedt dat sommige wapens naar Argentinië en Brazilië zijn gesmokkeld. Met name buurland Brazilië klaagt al langer dat veel geïmporteerde, illegale wapens uit Paraguay afkomstig zijn. 

De nepwapens werden ontdekt in een politieopslag in Capiatá, op de grens met Argeninië. De agent die verantwoordelijk was voor het bewaken van dit depot is vervangen, maar er is nog niemand gearresteerd. 

 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug